Liigu edasi põhisisu juurde

Otsingutulemused

KUTSE osalema seminaril "Kodukonna hüpe Võru vanalinnas!"

03.06.2022

Esmaspäeval, 6. juunil kl 17.30-19.00 toimub LIFE IP BuildESTi projekti raames vanalinna elanikele seminar "Kodukonna hüpe Võru vanalinnas!". 

Tegemist on koosloome töötoaga, mille raames otsime paremaid lahendusi naabruskonna uuendamiseks ja arendamiseks ajaloolises linnasüdames, et üheskoos luua terviklikult läbimõeldud ja meeldiv elukeskkond. 

Kodukonna hüpe tähendab kogukonnapõhist otsustamist lahenduste välja töötamisel ja nende ellu viimisel. Eesmärk on elavdada ajaloolist elukeskkonda ja tõsta selle väärtust hea elukeskkonnana, säilitades vanalinnale omane miljöö.

Seminarile ootame ennekõike Võru inimesi, kes elavad ja omavad kinnistut Võru vanalinnas. Vaata kaarti: https://www.voru.ee/.../63f6d2ac-92d9-4e5a-a651-a5ec09e20504

Kodukonna hüpe tähendab kogukonnapõhist otsustamist, muuhulgas elanike otsustavat rolli, lahenduste otsimisele Võru vanalinna miljööväärtuslikkuse säilitamisel või isegi tõstmisel.

Võru vanalinn on väärt nautimist, paraku hooned kuluvad ja nende esteetilisus hääbub. Lisaks kasvavad elanike ootused kasutusmugavusele, tervislikule sisekliimale ja ohutusele.

Linnalabor, eluslabor või kodukonna hüpe on viis koosloomeks, kus elanikud ja Võru linn, TREA, MKM, EKA ja Taltech koos töötavad välja ja proovivad päriselus järgi lahendused hoonete rekonstrueerimiseks ja linnaruumi kujundamiseks.

Seminari päevakava:

  • Kogukonna võimalused renoveerimisel ja linnakeskkonna kujundamisel
  • Linnavalitsuse plaanid Võru vanalinnas
  • Arutelu, kuidas kogukonnana koos toimetades saavutada parem elukeskkond vanalinnas

Kutsume Teid ka liituma uue Facebooki grupiga "Kodukonna hüpe Võru vanalinnas" (https://www.facebook.com/groups/375773051172614). Soovime koondada sinna kõik Võru vanalinna inimesed, luues kogukonna ja edastada informatsiooni.