Liigu edasi põhisisu juurde

Otsingutulemused

Euroopa Komisjon ootab tagasisidet EL toetuste taotlemise kitsaskohtadest

09.03.2022
canva

Euroopa keskkonnaasutuste võrgustik on algatanud üleskutse koguda tagasisidet sidusrühmadelt, et saada sisendit Euroopa Komisjoni keskkonna peadirektoraadi juhitud projektile „Vademecum and conferences: Funding and Financing the Environment under the 2021-2027 Multiannual Financial Framework (MFF) and NextGeneration EU”, millega soovitakse suurendada taotlejate teadmisi EL keskkonnavaldkonna rahastusvõimalustest ja parandada nende taotlemissuutlikkust. Projekti tulemusena valmib praktiline käsiraamat ning korraldatakse veebikonverentse käsiraamatus oleva info tutvustamiseks riiklikus kontekstis. 

Küsitluse eesmärgiks on koguda tagasisidet tekkinud kitsaskohtadest toetuste taotlemisel eesmärgiga tulevikus selliseid protsesse parandada. Keskkonna peadirektoraat soovib küsitluse tulemusest lähtuvalt olla abiks projektide elluviijatele, kes otsivad ELi rahastamist projektidele, mis on otseselt suunatud keskkonnategevustele

Küsimustik on inglise keelne, koosneb 43 küsimusest ja on jagatud 3 peamise probleemi vahel:

  1. Vähene teadlikkus finantsvõimalustest ja tehnilisest abist – kuidas saada teavet rahastamise saamise kohta ja õppida varasematest projektide rahastamisest ja kuidas seda märkimisväärselt parandada.
  2. Administratiivne koormus taotlemisel – kuidas lihtsustada menetlusi, et pääseda juurde rahalistele vahenditele/rahastamisprogrammidele.
  3. Piiratud ekspertiis finantsvõimaluste potentsiaali ärakasutamiseks – kuidas leida asjakohaseid ELi rahalisi vahendeid, kuidas neile juurde pääseda ja lõpuks keskkonnaprojekte ellu viia.

Hea LIFE taotleja, palun anna oma panus vastates küsimustikule SIIN hiljemalt 28. märtsiks 2022.

KÜSITLUSE TULEMUSED